Page 641 - SESİM LABORATUVAR MARKET
P. 641
TEKNİK BİLGİLER
Polimer Özellikleri
Geçirgenlik (cc-mm/mm -24hr.-Bar) Su buharı
2
geçirgenlik Su Non- Gıda ve Erime Camsı geçiş
Özgül Esneklik N2 O2 CO2 hızı (g-mm/ absorp- Sitotoksik içeceğe Kırılma noktası sıcaklığı
2
ağırlık m 24hr-Bar siyonu özellik uygunluk 7 indeksi (°C) (°C)
at 38°C. (%)
90%RH)
0.92 Mükemmel 69.94 154.28 1049.090 15.5-23.3 <0.01 Evet Evet 8 1.540 85-125 -25
0.95 Sert 16.32 71.88 225.36 4.6-6.2 <0.01 Evet Evet 8 1.510 125-138 -25
0.9 Sert 18.65 93.25 310.84 3.9 <0.02 Evet Evet 1.474 160-176 _20’den -5’e
1.4735-
0.9 Orta 17.48 77.71 252.56 4.40 <0.02 Evet Evet 150-175 -20
1.5100
0.83 Sert 3109.420 12433.680 44683.320 775 0.01 Evet Hayır 1.463 235 N/A
0.95 Sert 16.32 71.88 225.36 4.6 <0.01 Evet Evet 8 1.510 125-138 -125
1.7 Sert 11.66 38.86 97.14 1.65 0.03 Evet Evet 1.358 265 N/A
2.15 Mükemmel 124.34 291.41 854.820 6.20 <0.01 Evet Evet 1.338 275 N/A
2.15 Mükemmel 118.07 342.31 878.130 2.00 <0.02 Evet Evet 1.358 302-310 N/A
1.27 Orta 3.89 9.71 48.57 18.13 0.13 Evet Evet 9 1.57 265 81
1.2 Sert 19.43 116.57 417.69 115 0.35 Evet Evet 1.586 N/A 154
0.93 Mükemmel 12.05-56.34 33.03-251 0.70-3354.76 - 0.05-5.1 Evet Evet - N/A N/A
7. Polimerler genel olarak gıda ve içecekle temas için gerekli 9. Aşağıdakiler için uygun kabul edilebilir;
şartları karşılar, ancak her bir spesifik malzeme için ayrıca • Hacimce %15’den fazla alkol içermeyen alkollü gıdalar;
sorunuz. Son kullanıcılar, ambalaj uygulamalarında dolum ve depolama sıcaklığı 49 °C’yi aşmamalıdır
kullanacakları malzemenin uygunluğunun • Dolum sıcaklığı 82 °C’yi ve depolama sıcaklığı 49°C’yi
onaylanmasından kendileri sorumludur. aşmayan alkol içermeyen gıdalarda
• Karbonatlı içecekler veya bira ya da ısıl işlem gerektiren
8. Aşağıdakiler için uygun kabul edilebilir; gıdaların paketlenmesi için uygun değildir.
• Asidik olmayan, su bazlı ürünler; tuz, şeker veya her ikisini
içerebilir (pH 5.0’ın üzerinde)
• Süt ürünleri ve türevleri; yağ-su emülsiyonları, tam veya
yarım yağlı ürünler
• Yüzeyinde serbest halde bitkisel veya hayvansal yağ
içermeyen yaş fırıncılık ürünleri
• Yüzeyinde serbest halde bitkisel veya hayvansal yağ
içermeyen kuru formdaki katılar (son test gerektirmez)
ve FDA 177.1520 regülasyonu Tablo 2’de belirtilen yüksek
sıcaklık sterilizasyon (ör. 100°C üzeri) koşulları harici olan
tüm şartlar altında
www.kimyaevi.org 643