Page 641 - SESİM LABORATUVAR MARKET
P. 641

TEKNİK BİLGİLER






            Polimer Özellikleri



                     Geçirgenlik (cc-mm/mm -24hr.-Bar)   Su buharı
                                      2
                                                        geçirgenlik   Su   Non-   Gıda ve         Erime   Camsı geçiş
              Özgül   Esneklik  N2      O2      CO2     hızı (g-mm/  absorp-  Sitotoksik   içeceğe   Kırılma   noktası   sıcaklığı
                                                         2
             ağırlık                                    m  24hr-Bar   siyonu   özellik  uygunluk 7  indeksi  (°C)  (°C)
                                                         at 38°C.   (%)
                                                         90%RH)
              0.92  Mükemmel    69.94  154.28   1049.090  15.5-23.3  <0.01  Evet   Evet 8  1.540  85-125      -25


              0.95  Sert         16.32  71.88     225.36  4.6-6.2   <0.01  Evet    Evet 8   1.510  125-138    -25


               0.9  Sert         18.65  93.25     310.84     3.9    <0.02  Evet    Evet     1.474  160-176  _20’den -5’e

                                                                                          1.4735-
               0.9  Orta         17.48  77.71     252.56    4.40    <0.02  Evet    Evet          150-175      -20
                                                                                           1.5100
              0.83  Sert      3109.420  12433.680  44683.320  775    0.01  Evet    Hayır    1.463   235      N/A

              0.95  Sert         16.32  71.88     225.36    4.6     <0.01  Evet    Evet 8   1.510  125-138   -125


               1.7  Sert         11.66  38.86      97.14    1.65     0.03  Evet    Evet     1.358   265      N/A


               2.15  Mükemmel   124.34  291.41   854.820    6.20    <0.01  Evet    Evet     1.338   275      N/A


               2.15  Mükemmel   118.07  342.31   878.130    2.00    <0.02  Evet    Evet     1.358  302-310   N/A


               1.27  Orta        3.89    9.71      48.57    18.13    0.13  Evet    Evet 9   1.57    265       81

               1.2  Sert         19.43  116.57    417.69     115     0.35  Evet    Evet     1.586  N/A        154

              0.93  Mükemmel  12.05-56.34  33.03-251  0.70-3354.76   -   0.05-5.1  Evet  Evet   -   N/A      N/A





            7.   Polimerler genel olarak gıda ve içecekle temas için gerekli   9.   Aşağıdakiler için uygun kabul edilebilir;
                şartları karşılar, ancak her bir spesifik malzeme için ayrıca   •  Hacimce  %15’den  fazla  alkol  içermeyen  alkollü  gıdalar;
                sorunuz.  Son  kullanıcılar,  ambalaj  uygulamalarında   dolum ve depolama sıcaklığı 49 °C’yi aşmamalıdır
                kullanacakları   malzemenin       uygunluğunun     •  Dolum  sıcaklığı  82  °C’yi  ve  depolama  sıcaklığı  49°C’yi
                onaylanmasından kendileri sorumludur.                aşmayan alkol içermeyen gıdalarda
                                                                   •  Karbonatlı  içecekler  veya  bira  ya  da  ısıl  işlem  gerektiren
            8.   Aşağıdakiler için uygun kabul edilebilir;           gıdaların paketlenmesi için uygun değildir.
               •  Asidik olmayan, su bazlı ürünler; tuz, şeker veya her ikisini
                 içerebilir (pH 5.0’ın üzerinde)
               •  Süt  ürünleri  ve  türevleri;  yağ-su  emülsiyonları,  tam  veya
                 yarım yağlı ürünler
               •  Yüzeyinde  serbest  halde  bitkisel  veya  hayvansal  yağ
                 içermeyen yaş fırıncılık ürünleri
               •  Yüzeyinde  serbest  halde  bitkisel  veya  hayvansal  yağ
                 içermeyen  kuru  formdaki  katılar  (son  test  gerektirmez)
                 ve  FDA  177.1520  regülasyonu  Tablo  2’de  belirtilen  yüksek
                 sıcaklık  sterilizasyon  (ör.  100°C  üzeri)  koşulları  harici  olan
                 tüm şartlar altında




            www.kimyaevi.org                                                                                   643
   636   637   638   639   640   641   642   643   644   645   646