Page 9 - SESİM LABORATUVAR MARKET
P. 9
MİKROBİYOLOJİ | YAŞAM BİLİMLERİ
MERCK Dehidre Besiyerleri ve Katkılarının Mikroorganizma ve Kullanım Amaçlarına
göre Sınıflandırması
Ürün Adı Katalog No Uygulama Metot
Genel Kullanım
Seyreltme, Homojenizasyon
Maximum Recovery Diluent M112535 ISO 6887, ISO 8199
Ringer Çözeltisi; 1/4 Kuvvetinde M115525 Seyreltme ve homojenizasyon FIL-IDF
Sodium Chloride Peptone Broth (Buffered) M110582 EP, USP, JP
Tryptone Salt Tablets M115421
Toplam Bakteri (jerm)
ISO 4833, ISO 17410, FDA-BAM,
Plate Count Agar M105463 Toplam bakteri (jerm) sayımı
APHA
EN ISO 4833, ISO 6730 I IDF 101,
Süt ve süt ürünlerinde Toplam bakteri
Plate Count Skimmed Milk Agar M115338 ISO 8552 I IDF 132, ISO 17410,
(jerm) sayımı
APHA
İçme suyunda toplam heterotrofik bakteri
R2A Agar M100416 sayımı US-EPA, EP
Standard Count Agar M101621 Su ve süt gibi sıvılarda Tespit ve sayım
TGE Agar (Tryptone Glucose Meat Extract M110128 Toplam aerobik bakteri (jerm) sayımı APHA, API
Agar)
Yeast Extract Agar acc. to ISO 6222 M113116 Toplam bakteri (jerm) sayımı ISO 6222
Çok Amaçlı Genel Besiyerleri
Brain Heart Agar M103870
Zor gelişen bakteriler için
Brain Heart Broth M110493 ISO 6888, APHA
CASO (Tryptic Soy) Agar M105458 EP, USP, JP, FDA-BAM, APHA
Çok amaçlı genel besiyeri
CASO (Tryptic Soy) Broth M105459 EP, USP, JP, ISO
sudaki jelatin sıvılaştırıcı
DEV Gelatin Agar M110685
mikroorganizmaların tespiti
DEV Lactose Broth M110689
DEV Lactose Peptone Broth M110690 Koliformlar için zenginleştirme
DEV Tryptophan Broth M110694 Su analizleri
www.kimyaevi.org 11